Arrangementer

Juni 2016

Den 21. juni  kl. 19 og 20 optræder en gruppe dansere fra Ouagadougou på Godsbanen blandt andet Masara Traoré, som deltog i Red børnene i Gorom-Gorom’s generalforsamling.

Der er særlige tilbud til interesserede dansere.

Se mere her

Maj 2016

AFRIKA PÅ TVÆRS - og verdensmålene for bæredygtig udvikling. En udstilling i samarbejde mellem thorupART og Roskilde Kunstforening. 

Læs mere her

September 2015

Museet Louisiana har til og med den 25.oktober 2015 en udstiling med temaet Afrika. Arkitektur, kunst og kultur bliver blandet for at vise mangfoldigheden og kompleksiteten for den del af Afrika der ligger syd for Saharaørkenen.

Du kan læse mere om udstillingen her.

September 2015

På lørdag kan du høre om Burkina Faso og Red Børnene i Gorom Gorom når Thyge Christensen fortæller. Det sker på Hinnerup Bibbliotek kl. 10:00. Arrangementet er gratis. 

Du kan læse mere her.

August 2015

Sommerarrangement søndag den 23. august 2015

Som tak for den store gæstfrihed de ansatte på den burkinske ambassade udviser, vil vi igen i år invitere til et arrangement, hvor vi oplever lidt af Danmark.

Arrangementet er for ambassadens ansatte samt alle Venskabsforeningens medlemmer med familie.

Vi mødes søndag d. 23. august 2015 kl. 12.00 på det tidligere fjordmuseum i Jyllinge: Bygaden 28, 4040 Jyllinge. Der bliver serveret en let frokost, som er på foreningens regning.

Derefter kører vi (i egne biler) til Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Det er knap 15 km. På museet vises der en introduktionsfilm om vikingeskibene, filmen vises også på fransk og varer 14 min. I Vikingeskibshallen kan vi se de fem originale vikingeskibe, og på museumsøen kan vi følge træskærerens arbejde.

Entré:

Foreningen betaler entré for burkinerne, andre betaler selv indgangen.

Voksne 105 kr. 

Børn/unge under 18 år gratis

Arrangementet slutter senest kl. 17.00, hvor Vikingeskibsmuseet lukker.

I bedes tilmelde jer på forhånd, så vi har et overblik over, hvor mange vi bliver.

Tilmelding foregår til Venskabsforeningens mailadresse: venskabdkbf@gmail.com

På gensyn.

Bestyrelsen

Maj 2015

Couleur Caf'e 2015

Så er det ved at være tid til årets Couleur Café med masser af musik, dans, afrikansk marked, en masse lækker mad og meget mere. 

Det foregår lørdag den 23. maj 2015 fra kl. 12-21 i Nørrebrohallen. 

 

Se mere her (henviser til deres facebook side)

Maj 2015

Workshop

POSPERO workshoppen for seks dramatikere fra Nepal, Uganda og Burkina Faso fremlægger deres projekt d. 22. maj på TeaterØen på Amager - kl.15.00 i Cafeen.

Tilmelding til Jacques S. Matthiessen på e-mail: ptp.jsm@gmail.com

Læs mere her

April 2015

AFLYST PGA. SYGDOM! Katrin Rohde fra AMPO kommer til Danmark

Nu har du mulighed for at møde ildsjælen Katrin Rohde når hun den 11. og 12. april holder to oplæg i henholdsvis København og Aarhus. Foreningen AMPO-Danmark står bag arrangementerne. Læs mere om AMPO-Danmark her.

Lørdag den 11. april kl. 15:00-17:00, på Ørestad Friskole, Nordre Digevej 6, 2300 København S (tæt på DR-byen og koncerthuset)

Det er BurkinaGruppen, der står for arrangementet i København, men der er fri adgang for alle interesserede. Det er dejligt, at det er lykkedes at få hende til København i denne omgang. Det bliver ikke et egentligt foredrag denne gang, men mere et dialogmøde, hvor Katrin vil fortælle om de mange ændringer efter den store ombygning - herunder nyt på organisationsfronten. Så der bliver rig lejlighed for at stille spørgsmål og dermed få en mere nærværende kontakt med Katrin.

Så mød endelig talstærkt op og støt Katrin med jeres nærvær.

Af hensyn til kaffebrygning og kagebagning vil det være dejligt, hvis I vil melde jeres ankomst til Benedikte på mail: bmlohse@hotmail.com 

 

Søndag den 12. april kl. 14.00-16.00 i Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Århus C  

Arrangementet i Århus er et offentligt arrangement, hvor alle bare er særdeles velkomne. Benyt lejligheden til at møde Katrin (igen). Hun er jo en vidunderlig formidler, som man bare bliver i godt humør af at høre.

Det er mit håb, at rigtig mange af vore medlemmer vil benytte denne lejlighed og møde talstærkt op. Tag gerne familie og gode venner med. Jo flere jo bedre. Katrin fortjener at blive hørt og set af rigtig mange.


Også her er AMPO-Danmark vært ved en kop kaffe/the og lidt hjemmebag.

Marts 2015

Generalforsamling

Indkaldelse til generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark - Burkina Faso. 
Dato: Lørdag den 11. april 2015 kl. 15:00
Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 3. sal, lokale 305, København N. 

Forud for generalforsamlingen vil der blive vist film fra Burkina Faso. Edgar Pacody, som normalt bor i Aarhus men opholder sig meget i Burkina Faso, hvor han beskæftiger sig med film og producerer film, kommer og viser eksempler på sin produktion.
Dato: Lørdag den 11. april 2015 kl. 13:00 
Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 3. sal, lokale 303, København N. 

Se mere i Burkina Kontakt nr. 94. 

Læs indkaldelsen her

November 2014

CPH:DOX 2014

Til dette års CPH:DOX lanceres et nyt program kaldet 'Megatrends - Africa Rising'. Fokus er på den øgede vækst der opleves i flere afrikanske lande. Kommer væksten afrikanerne selv til gode - eller står der nogle forretningsfolk forrest i køen for at rekolonisere kontinentet en gang til?

Filmfestivalen løber fra den 4. november 2014 - 19. november 2014

Læs mere om CPH:DOC 2014 her

August 2014

Else Trærup fortæller hos Gudrun Sjöden

Nu har du mulighed for at møde Elsæ Trærup fra Kologh Naba. Hun vil ved et oplæg fortælle om sit arbejde for Røde Kors i Vestafrika samt om sit kollektiv Kologh Naba der ligger ved Ouagadougou. Du kan læse mere om Kologh Naba her 

Aftenen arrangeres af Gudrun Sjôden og afholdes torsdag d. 11. september kl. 18.30 - 21.00, Fiolstræde 5, København. 

Ved arrangementet vil der være mulighed for at købe vare fra både Kologh Naba og Gudrun Sjôden. 

Arrangementet kræver tilmelding. Du kan tilmelde dig på tlf. 33 13 44 99 

Tilmelding Tlf. 3313 4499. 

Læs om arrangementet - og mange andre - her

August 2014

Så er vi klar med dette års skovtur

Hvert år efter generalforsamlingen nyder foreningens medlemmer den burkinske ambassades gæstfrihed ved en sammenkomst i residensen i Hellerup. De danske medlemmer af venskabsforeningen har for at gengælde dette igennem flere år indbudt de ansatte på den burkinske ambassade til at deltage i et arrangement.

I år arrangerer vi et besøg til det danske bondeland – nemlig til vores gård, som ligger i landsbyen Uglerup ca. 10 km syd for Jyderup. Sammenkomsten skal foregå søndag d. 7. september kl. 12 til senest kl. 18 og er for de ansatte på ambassaden med familie – plus de danske medlemmer og deres familie. 

Dagen starter med sandwichbord hos os efterfulgt af en tur til Sæby kirke, en af de ældste kirker i landet blandt andet med kalkmalerier. Sæby kirke ligger på sydsiden af Tissø. På vestsiden af Tissø besøger vi Fugledegård med udgravninger af en kongsgård fra vikingetiden, den største i Danmark. Fugledegård er også kendt for sit rige fugleliv, som kan ses dels fra et fugletårn, dels fra en glaspavillon direkte på søens bred. 

Efter kaffe hjemme hos os afsluttes dagen med besøg på nabogården, hvor der er bondegårdsferie med masser af danske husdyr. 

Vores adresse er: Ole Zethner og Rie Koustrup. Kongevej 4, Uglerup, 4450 Jyderup. Tlf. 5825 0219 eller 2165 8031.Hvis man ikke har GPS, findes kørselsvejledningen på Krak- ellers ring. Mere vejledning følger senere. 

Prisen for dagen er 50 kr. for hver af de danske deltagere. Tilmelding senest d. 31.aug. Se under 'Kontakt'

Vi glæder os til at se jer.

På bestyrelsens vegne

Ole og Rie